Τέμπη: «Η ενέργεια από τα ηλεκτρικά τόξα δεν ήταν αρκετή για να δημιουργήσει πυρόσφαιρα» λέει ο καθηγητής Παπαγιάννης Ημερομηνία:
Σήμερα 23/5/2025, 15:52 - Εμφανίσεις: 11
Την αντίθεσή του στα όσα δήλωσε το πόρισμα του καθηγητή του ΕΜΠ, Δημήτρη Καρώνη για την πυρόσφαιρα μετά τη μοιραία σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη εξεδήλωσε ο ομότιμος καθηγητής του ΑΠΘ, Γρηγόρης Παπαγιάννης.
Ο καθηγητής στον Τομέα Ηλεκτρικής Ενέργειας του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του ΑΠΘ πέρασε σήμερα την πόρτα του γραφείου του ειδικού εφέτη ανακριτή κ.
Μπακαΐμη, ώστε να παραδώσει την τεχνική του έκθεση αναφορικά με τα ηλεκτρικά τόξα και την πυρόσφαιρα, που όπως έχει αποδειχθεί οφείλεται για 5-7 θανάτους στα Τέμπη.
«Πιστεύω πως μπορώ να συνεισφέρω στα θέματα που σχετίζονται με στη δημιουργία πυρόσφαιρας και σήμερα έδωσα επίσημη κατάθεση, ενώ παρέδωσα και την τεχνική μου έκθεση» επισήμανε ο κ.
Παπαγιάννης μιλώντας σε δημοσιογράφους έπειτα από την ολοκλήρωση της συνάντησής του με τον ειδικό εφέτη ανακριτή που ερευνά το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); «Δεν μπορούσε να δημιουργήσει πυρόσφαιρα» Όπως υπογράμμισε ο κ.
Παπαγιάνης, από όταν δεν υπήρξε κάποια έκρηξη από εσωτερικό βραχυκύκλωμα στους στους μετασχηματιστές των ηλεκτραμαξών, τότε η ενέργεια που εκκλήθηκε από τα ηλεκτρικά τόξα στα βραχυκυκλώματα τα οποία δημιουργήθηκαν δεν είναι αρκετή για να δημιουργήσει πυρόσφαιρα από έλαια σιλικόνης.
Να υπενθυμιστεί ότι ο κ.
Καρώνης, στο πολυσέλιδο πόρισμά του, δήλωσε την ισχυρή πιθανολόγηση –και όχι σιγουριά- ότι η πυρόσφαιρα θα μπορούσε να προκλήθηκε από τα λάδια των μηχανών και τα αέρια που εκλύθηκαν από αυτά υπό τις συνθήκες της δριμύτατης σύγκρουσης των τρένων.
Αντιδρούν επτά χημικοί μηχανικοί Πάντως, ο «Σύλλογος Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών» υποστήριξε με ανακοίνωσή του ότι επτά χημικοί μηχανικοί «εκκενώνουν» το πόρισμα του Εθνικού Μετσοβείου Πολυτεχνείου.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m2"); }); «Ο ίδιος ο Δ.
Καρώνης αναγνωρίζει ότι η Έκθεσή του είναι ημιτελής και δεν καταλήγει σε κάποιο «πόρισμα», δηλώνοντας ότι τα διαθέσιμα στοιχεία του πεδ...